1 Ağustos 2012 Çarşamba

The Dark Knight Rises (2012) & AVP: Alien vs. Predator (2004)


Ben olaya filmbefilm (seri olarak :) ) olarak bakıyorum. Bakmak istiyorum :)

Bu seriyle Batman, genel kitleleri kazanarak, sinemaya kazandırılmıştır. Diğer filmler hep bir şekilde süper kahraman filmi olarak yaftalanıp bir kısım izleyici için önemsenmişti. Lakin bu seri ile çok fena bir şekilde ciddiye alınmış durumda. Dahası alınması gereken bir durumda.

Bu açıdan tam bir epic conclusion durumu var The Dark Knight Rises'de. Batman Begins ile bismillah denilen süreç, başlangıcına yakışır bir nokta ile nihayete ermiş. Oyuncular, oyunculuklar muhteşem. Arada birkaç çok güvenilen oyuncu, kendi yarattıkları beklentilere cevap veremese de, bu böyle :)

Devamını Oku

31 Temmuz 2012 Salı

Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) & Platoon (1986)


Şükür ki böyle, tekrar etmekten bıkılmayacak, filmler var...

Yorum yapılamaz ya Hu bu filme, olmaz yani. Filmin naifliği karşısında yutkunluklar kuru, gözler buğulu, gönüller teslim, diller lal. Bu kadar safiyane bir atmosfer, bu kadar katışıksız tepkiler...

Allah'ım bu ne saadet; böyle filmler izlemek...

Yok yok, yorum yapılamıyor. Denedim ama!

Türküler bitmez arkadaşlar.

Devamını Oku

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Mad Max (1979) & Bronson (2008)


Mel Gibson'u, Mel Gibson yapan film desek yanlış demiş olmayız sanırım Mad Max'e. Kıyamet sonrası temalı ilk filmlerden de aynı zamanda. O yıllara göre enfes bir atmosfer yaratılmış durumda ve filmin benim açımdan en büyük başarısı da bu. Günümüzde bile tüm imkanlar el atında olmasına rağmen bu kadar aykırı atmosfer yaratılamıyor çoğu zaman. Kutluyoruz.

Devamını Oku

29 Temmuz 2012 Pazar

American Psycho (2000) & A Wednesday (2008)


İsmiyle müsemma filmleri her daim severim. Filmin alt metinine katkısı olmaktır kastım. Mana kapılarına anahtar vs vs.

Pandora'nın kutusu açılmayaydı iyiydi ama açıldı. Ki ilk taşma anı da insanın tamahıydı. Nerede tamah varsa orada tüketim çılgınlığı olmalıydı, oldu da nitekim. İnsanoğlu kendi içindeki canavarı ortaya çıkardı ve bir daha da o canavara karşı koyamadı. Hatta bir dönem geldi ki, o canavara karşı gelmenin ne kadar vahim sonuçlar doğurduğu çıktı ortaya. Ve insan o canavarla yaşamayı öğrendi. Kapitalizm herkese hayırlı olsun!

Devamını Oku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...