8 Temmuz 2011 Cuma

Sagopa Kajmer - Saydam Odalar; Albüm Değerlendirmesi


Evet arkadaşlar "8 Temmuz diyordun, işte geldi 8 temmuz" durumundayız bu sabah itibariyle. O kadar bekledik Sagopa Kajmer'in yeni albümü ve nihayet bu sabah kavuştuk zat-ı raplerine. Dinler dinlemez hafif bir değerlendirme yapasım geldi. Zira her Sagopa Kajmer albümü gibi, bundaki parçalar da dinleyicileri böleceğe benzer. Kendince tarafını ilk belli edenlerden olalım. Tabii her Sago albümü gibi bunda da, zaman feci şekilde yapıcı rol üstlenecektir. Dinleyip o kadar da beğenmediğimiz parçalar, birkaç hafta sonra vazgeçilmezlerimizin arasında kolaylıkla yer bulacaktır. Hadi bismillah deyip ufak bi değerlendirme yapalım.

İnsafa Gel
Efendim bu parça garip bir parça. Albümün giriş parçası olmasından mıdır bilmem, ilk dinlediğimde garip geldi. Kötü desem değil, enfes desem değil, ortalama desem yine değil... İnişi çıkışı bolca bir parça. Melodisi sağlam, sözler genel-geçer Sago vuruculuğuna fazla yakın değil... Ama yine de zamanla sözler oturuşacaktır diye düşünüyorum. Zira var bu parçada bir şeyler hissediyorum :) Gözden çıkarmış değilim vesselam.

Galiba
Bu parçaya Saydam Odalar'ın yıldızı diyebiliriz. Hatta -ebilme eki fazla bile. Sago da o denli güvemiş demekki, albümü oluşturan parçaların sayısından bile fazla versiyonunu eklemiş albüme. Fazlaca güzel diyebilirim ilk izlenim olarak. Hani Sago deyince akla ilk gelen nakarat enfesliği sendromu var ya, o sendrom tüm benliğiyle egemen olmuş bu parçaya. Feci halde sarıyor nakaratı ve sözler fazlasıyla güzel. Şimdilik Sago'yla paylaşıyoruz albümün en tavan parça koltuğunu hakeden isim konusunda diyebilirim.

Herkes
Şimdi öncelikle şöyle bir durum var bu parçada. Sample'si İndian. İstisnalar Kaideyi Bozmaz'dan bu yana nerede İndian sample görsem, biterim. Sagopa da sample bulma işini zaten en iyi yapan elemanlardan. Zamanla daha da oturacağından ümitliyim. Sample'ın İndian olmasına rağmen daha da oturmasına gerek var diyorum şimdilik.

Kaç Kaçabilirsen
Albümün ilk feati. Tabii Kolera ile. Her ne kadar bazıları gibi antiKolera dolaylarında takılmasam da neden feat olayını bu denli abartıyorlar anlamıyorum. Yapın ayrı ayrı, dinleriz biz :) Sago bekliyoruz, Kolera görünce olmuyor... olmuyor... Buna rağmen parçanın nakaratı albümün en ritmik nakaratlarından. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim. Parçanın girişi feci derecede Sagopa Kajmer'in başka bir parçasının tıpkısının aynısı. Sago ne yapsa vardır bir hikmeti deyip geçiyoruz bunu da.

Çünkü Bir TEK Yol Var
Bu parçanın her şeyini geçtim, sözler beni fecii derecede taklit etmiş :) Sago'yla bazı görüşlerimizin uyması ne kadar güzel bir duyguymuş meğersem :) Bu parçanın tekniğini vs gözden kaçırıyorum, sözlerini ön plana alıyorum ve seviyorum efendim. Nokta :)

Bu İşlerden Elini Çek
Şunu anlamıyorum gitti. Abicim sen Sago'sun, hala ne diye çoluk çocukla uğraşıyorsun ya? Zirveden aşağılara bakmak tehlikeleridir Sago'm. Yapma bunu. Bu melodini, böyle giderlere ne diye harcarsın. Yok illa klasik rap yapacağım diyorsan zaten seninle işim olmaz, baştan söyliyim :) Azarın geldiyse başka mercaları seçmen daha mantıklı olacaktır. Sen işine bak, başkasını sallama fazla. Parça iyi bu arada :)

Ardından Bakarım
Bu parçayı zaten bilmeyen varsa, bu albümü ne diye dinler meraktayım. Ama yine de adetten yazalım. Geçtiğimiz sene zaten siteden paylaşmıştı Sago bu parçayı. Diğer dağıttığı parçalar gibi bu da gayet güzel. Eğer daha önceden dağıtılıp, aşina olmasaydım feci derecede parlatırdım bu parçayı. Şu haliyle bile albümün yıldızlarından diyebilirim.

Genel itibariyle sönük bir albüm olmıuş. En azından şimdilik bende oluşan algı budur. Ama bu demek değildir ki, kötü olmuş. Aksine Sago olmanın dezavantjı bu. Sen gidip bi KİTS yaparsan, ondan sonra ne çıkarırsan çıkar onunla kıyaslanır yaptığın şey. Hal böyle olunca da böyle bir sonuç çıkar ortaya. Her sene 6-7 parçalı da olsa Sago albümü görmek isterim. Durmak yok Sago, devam...
Devamını Oku

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Sagopa Kajmer'in Son Albümü - Saydam Odalar


Müjdemi isterim :)

8 Temmuz Cuma günü, Rap müziğinin Türkiye'deki en değerli temsilcisi olan Sagopa Kajmer'in son albümü çıkıyor. Her ne kadar siyasi-dini yorumlarını fazla paylaşmasam da Yunus'un*, adamın parçaları tarifi imkansız duygular yaşatır insana. Sırf rap müzik yapıyor diye hala birçok insan tarafından görünmezden gelinse de gerçekten kayda değer insanlardan kendisi. Harbi harbi cümle mühendisi diyebileceğim insanlar listesi yapsam, çok iddialı sıralardan olmasa da o listede yer alacağına garanti verebilirim. Velhasıl iyi adamdır, dinlenilmelidir, tanınmalı ve daha çok ergen gençler dinliyor diye meydanı onlara bırakmamalıdır. Sagopa önce bizimdi :)

Albümle ilgili içerik bilgilerini de içeren offical açıklamayı ekleyip, cuma günü bizlere double bayram yaşatacak Sagopa Kajmer'e selam iletip, aktif bekleme moduna girelim efendim :)

VE TEKRAR SAGOPA KAJMER!…
Rap müziğinin Türkiye’deki en önemli temsilcisi Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz) yepyeni projesi ”SAYDAM ODALAR”la tekrar sizlerle. İlk başta ”Galiba” isimli şarkısına bir single cd çıkarmayı planlayan Sago,daha sonra bu fikri genişletmiş ve mini bir albüm hazırlayacağını duyurmuştu.Toplam 6 yeni şarkı içeren Saydam Odalar albümü aynı zamanda Sagopa Kajmer’in 2010 senesinde internetten hediye olarak verdiği ve insanlar tarafından çok sevilen ”Ardından Bakarım” şarkısını da içinde barındırıyor.Eşi ”Kolera (Esen Özyavuz)” ile 2 yeni ortak çalışma yapan Sago,bu albümünde de Kolera hayranlarını mutlu ediyor.Galiba adlı yeni şarkısının birçok farklı mixini içeren Saydam Odalar adlı yepyeni Sagopa Kajmer albümü toplam 16 şarkıdan oluşan arşivlik bir rap ziyafeti.
Albümü 8 Temmuz Cuma günü tüm müzik marketlerde bulabilirsiniz.

*Evet asker arkadaşım :oleyo:
Sonralardan not: Yok arkdaşlar şaka yapıyorum. 12 tane soru geldi yavv yarım saatt. Daha askere gitmedim bile :D Ne iyi olurdu ama :P
Devamını Oku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...