28 Ocak 2012 Cumartesi

500. Gün Kitap Çekilişi

Blog vasıtasıyla tanıştığımız ve iyice kaynaştığımız bir arkadaşla görüştük bugün. Görüşmeyeli aylar geçmesine rağmen daha selamlaşmadan -ceee tadında- "500. günün hayırlı olsun" gibilerinden bir şey söyleyip güzel bir kitap seti hediye etti bendenize. Anlamadım ilkin. "Ne 500'ü, ne hayırlısı" derken, bloğun 500. günü olduğunu söyleyip bu meraktan kurtardı sağ olsun hemen :)
Devamını Oku

26 Ocak 2012 Perşembe

Pina (2011) - Görsel Bir Terennüm!

Spoiler içermez. Rahat rahat okuyabilirsiniz.


Orijinal boyutu için tıklayınız

Kategorizeleştirme eğilimimin ne kadar rahatsız edici hatta ne kadar vahim ve korkutucu boyutlara ulaştığını, sarsıcı bir şekilde yüzümde hissetmemi sağlamış tokat hükmünde bir yapım Pina. Zira bu şey, ne tam bir belgesel ne de tam bir film. Anbean gördüğüm her sahnenin etkileyiciliğine dair tam bir kendini verme halinde olsam da, beynimin bir köşesinde bu izlediğim şeye ne diyeceğim mevzusunu düşünüyordum izlerken. Düşünmekten kendimi alıkoyamadım diyelim. Böylesi daha dramatik ve obsesif :)
Devamını Oku

24 Ocak 2012 Salı

16-23 Ocak 2012 Film Yorumları

Bu hafta iki adet müstakil yazımız mevcut. Lakin yarın veya daha sonraki günlerde eklenecekler. Okumanızı ve de izlemenizi umarım ikisini de. Zira gayet ayrı(!) filmler;

-Pina (2011)
-Reis Bey (1988)




1968 yapımının devamı sanıyordum ilkin bu filmi. Aslında sadece ben de değil, pek çok tanıtım bu minvalde yapıldı. Haliyle beklenti tamamen farklı bir şekilde oluştu. Tek diyebileceğim şey şu; eski seriyle gram alakası yok. Tamam selam çakmalar var ama o kadar. Hani izlemek için eski serilere bir göz atayım, neyin ne olduğunu anlayayım, derseniz gerek yok böyle bir şeye. Hemen girişebilirsiniz bu 2011 filmine.

Devamını Oku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...