2 Eylül 2011 Cuma

Ayat-Ayat Cinta (2008) - Sevgi Ayetleri...

Kısa yorumlara ayrı başlık açmıyorum ama bu filme dayanamayacağım sanırım. Zira lazım! Az da olsa bişiler demem lazım ayrı olarak :)

Yönetmene sorsam, abi ne anlatmaya çalıştın, diye, büyük ihtimalle anlatamaz derdini. 2 saat gibi bir süreyi bu kadar ittire kaktıra bitirebilmesi büyük başarı! Ben çeksen büyük ihtimal 60., 70. dakika gibi son nefesimi verirdim ya da "yok hacı olmayacak belli ki zorlamaya gerek yok, bırakalım bu işi" derdim.

Hadi çok tutan bir romanı uyarlamak istedin, tamam. Veya uyarlattılar sana, ona da tamam. Abi ama lütfen, bari bu kadar niyetli çekmeyin şu filmleri. Bak sana ufak bir tavsiye. İslam dinini hayatına taşıma/yansıtma gayesinde olan insanları tavlamak istiyorsan, daha az kör göze parmak filmler çekmeye bak. Bu şekilde çektiğinde, kimseye yaranamazsın. Yarandıkların da sana bir şey katmaz.

Tensellikten kurtulmuş aşkı, insanlar soyut olarak bile anlatamazken günümüzde, bir de bunu perdeye yansıtmak bu kadar kolay iddia edilmemeli. Tabii bu iddiaya sahip olmak güzel, böyle bir dertlenmek de güzel ama bu iddiaya herkes sahip olmamalı. Zarar, diyorum. Daha da demeyelim şimdilik.

Şu filmi izleyen romanı uyarlanan yazar (Habiburrahman El Shirazy) ne hissetmiştir aceb? İnşaAllah filmin kenarında bucağında yer almamıştır da, ona da durduk yere yüklenmeyelim şimdi :)

Yine de Endonezya sinemasından bahsedemediğimiz bir duruma göre değerlendirmek gerekirse ve sevimli gelen birkaç şey(!) hatırına;

Ayat-ayat cinta (2008); 2 / 10
Devamını Oku

Maher Zain - Ya Nabi Salam Alayka



Devamını Oku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...