1 Mart 2012 Perşembe

23-29 Şubat 2012 Film Yorumları

Son zamanların en düşük ortalamasına ait izlenti haftası olmuş bu hafta. Allah'tan son filmle turnayı gözünden vurduk. M'yi herkese öneririm. Çok büyük film gerçekten.

Bu hafta müstakil yazı yok. Toplu yorumlar şöyle;

Devamını Oku

28 Şubat 2012 Salı

84. Oscar Ödülleri Artık Sahiplerinde


Bu sene sinema açısından yavan geçti diyenleri çok duyuyorum-duyuyoruz. Sanmıyorum; bir Melancholia, bir The Tree of Life, bir Drive... bu filmler çok mühim. Ama bununla beraber Oscar'ın bu seneki sönüklüğü mevzusunda oluşan genel mutabakata hakkını vermek lazım. Zira bu tip, senenin en sağlam filmleri ne yazık ki görülmediler Akademi tarafından. Görülenler de kıyıdaki kategorilerde görüldüler. The Tree of Life dışında, sağlam kategorilerde aday olan bile yok. Kaldı ki, olsaydılar bile kazanamayacakları (Akademi'nin vermeyeceği :P), bilmek için bilge olunması gerekmeyen bir bilgi çeşidiydi :)
Devamını Oku

27 Şubat 2012 Pazartesi

Tinker Tailor Soldier Spy (2011) | Köstebek...


Öncelikle söyleyeyim, yazı kısa olacak. Zira kitabı okumaya karar verdim. Yani tamamen karar verdim. Artık kaçarı yok, kesinlikle okumam lazım. Diziyle birlikte hikayeye dair ufak ufak detaylar belirmişti zihnimde. Filmle beraber iyiden iyiye saplantıya evrilmeye başladı bu detaylar. Hasılı kitabı okumanın zamanı geldi; şöyle en iç detayına kadar karakterleri yudumlamanın, hikayenin nasıl gelişip nerelere nasıl gittiğini adım adım gözlemlemenin... Asıl yazıyı da o zamana erteledim. Ama ondan önce ufak bir başlık olsun istedim.
Devamını Oku

26 Şubat 2012 Pazar

The Jar: A Tale from the East (2001) | Suriye'den

Sinema ile o kadar içli dışlı olmama rağmen hiç tam anlamıyla bir Suriye filmi izlememiştim. Benden kaynaklanmıyor bu durum. Ne yazık ki, İslam dünyasının kanayan yaralarından olan sinemasızlık, Suriye'de de kendini gösteriyor. Dünyaya açılmış bir İslam sinemasından nasıl bahsedemiyorsak (sayılırsa İran dışında), Suriye sinemasından da bahsetmek imkansız gibi. Gerçi yerel bazda pek çok sima kazandırmıştır sinema dünyasına Suriye ama film bazında ne yazık ki yok durumdalar dünyada.
Devamını Oku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...