27 Temmuz 2012 Cuma

Mysterious Skin (2004) & La Mome (2007)


Child abuse üzerine izlediğim en normal olmayan filmlerden diyebilirim. Bu sebeple kültlüğünü kenara not etmiş olalım. Sonuna kadar hakediyor saygın bir kültlüğü. Saygın kültlük hea :)

Gregg Araki ile tanışmış oldum böylelikle. Daha öncesinde hiçbir filmini izlememiştim. Aslına bakarsanız izlemeye yeltendiğim filmi bile olmamıştı. Diğer filmlerini bilmediğimden değerlendiremeyeceğim bu filmin tüm filmografisindeki yerini ama eğer şu filmin hafif düşüğü bile varsa bir hayli yönetmenmiş derim kendilerine. Aynı zamanda filmin senaryosunu da yazmış eleman ve kolaylıkla çok büyük iş becermiş diyebilirim. Hikaye anlatırken araya iliştirilen temaların bu derece güçlü kalabilmesi kolay iş değil. Tuttum hasılı...

Devamını Oku

22 Temmuz 2012 Pazar

Café de Flore (2011) & Sunrise: A Song of Two Humans (1927)


Hemen söyleyeyim de kaynamasın, 2011'in açık ara en hemeninden izlenecek filmlerinden biri Café de Flore. Hatta öylesine izlenecek filmlerden ki, şuana kadar çok az filmde hissettiğim bir şekilde, biraz daha anlaşılabilmesi için tekrar yapılasılardan. Ben fena halde büyülenmiş durumdayım. Şuan hala kaç puan vereceğimi bilmiyorum ama ziyadesiyle etkilendiğimi not düşmüş olayım. Olumsuz yanlarına asla değinmeyeceğim bu yorumda :)

Devamını Oku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...