14 Temmuz 2012 Cumartesi

Frida (2002) & Barfly (1987)


20. yüzyılın tartışmasız en okkalı ressamlarından biri Frida Kahlo. Filmin uyarlandığı kitabı zamanında özet olarak olsa da okumuştum. Ki bu ortaokul yıllarıma denk geliyor. O zamandan beri acı dendiğinde aklıma ilk gelen insanlardan olmuştur bu ablamız; insan acılarında yalnızdır / yalnızdır insan acılarında / acılarında yalnızdır insan. Böyledir.

Filmi izlememiştim kitabı okudum diye ama Salma Hayek resmen coşmuş. Daha iyi bir Frida Kahlo performansı hayal edemiyorum şuan itibariyle. Zihnimde beliren o mazo ablayla neredeyse birebir bir şey koymuş ortaya. Enfes diyelim geçelim.

Devamını Oku

13 Temmuz 2012 Cuma

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)


Ve bir seri tekrarı daha nihayete kavuşmuş oldu böylelikle. 6 ay önce, nereden estiğini anlayamadan uydum bu karara ve Star Wars altılamasına daldım. Ay başına 1 film demek oluyor bu ve sanırım bu sefer bu kadar tatlı gelmesinin ardında da bu yatıyor. Sindire sindire, ballandıra ballandıra izlemek isteyenlere bu şekilde bir izleme süreci öneririm. Hatta bir daha ki tekrarımı 1 seneye yaymayı düşünüyorum. Bakalım o zaman nasıl bir performans sergileyecek seri?

Devamını Oku

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Waking Life (2001) - Hayata Mı Uyansak Ki


Bu sabah her zamankinden biraz daha farklı uyandım. Etkisinde kalınan rüyalardan birinin ertesinde uyandığım tüm sabahlardan pek de farkı yoktu esasında.

Survivor temelliydi rüyam. Yeni bir bilgisayar oyununa bizzat isteyerek girmiştim ve sanal bir gerçeklik oluşmuştu gündelik hayat sahnemde. Rüya bir hayli uzun, girmeyelim şimdilik ama sonuç itibariyle peşimdeki cyborgları alt ettim demiş olayım. Hele bir tanesi vardı ki, bırakın alt etmeyi, kendisinden kaçmak bile büyük başarı :)

Devamını Oku

10 Temmuz 2012 Salı

Anger Management (2003) & The Elephant Man (1980)


Komik adamların eğlendirici ama fazla da bir şey beklenmemesi gereken filmlerinin yönetmeni Peter Segal'den bir film. Nasıl bir şey bekliyorsam, tam olarak karşılığını aldım diyebilirim. Güldüm, hatta son zamanlarda kahkaha attığım film hatırlamıyorum, ki bu seriyi bile sona erdirdim. Eğlendim hasılı.

Jack Nicholson ve Adam Sandler ikilisini daha uyumlu bulacağımı sanmıştım. Belki sadece öyle bir umduğunu bulamamak eylemi peydah olmuş olabilir. Ama oyunculuklar genel olarak mükemmele yakındı diyebilirim. Zaten sayamayacağım kadar ünlü oyuncu var filmde. Güzel oyunculukların yanına tanınan oyuncularla dolu bir cast eklenince tadından yenmiyor böyle filmler.

Devamını Oku

9 Temmuz 2012 Pazartesi

... Ve Kitaplar Sahiplerini Buldu 2


Evet, talihli arkadaşlar belli oldu. Hediye eden arkadaşın cebine sağlık diyerek sonuçları açıklayalım.

3 serimiz vardı. İlk serimizin talihlileri;
Devamını Oku

8 Temmuz 2012 Pazar

Die Papstin (2009) & Punch-Drunk Love (2002)


Efsane mi, gerçek mi olduğu hiçbir zaman çözülemeyecek vakıalardan biri üzerine, tamamen ilgili mevzu üzerinden ilerleyen bir film Pope Joan.

Agora ile çıktıkları yıldan beri dikkatimi çekiyordular. Agora'yı aradan çıkarınca, bunun ne suçu var, diyerekten izledim. Anlaşılması güç gerçekten, bir hayli düzgün bir yapım olmasına rağmen izlenme oranı çok düşük bu filmin. Belli ki Vatikan'dan kaynaklı bir durum ama yine de gerçekten çok az izlenmiş. Vatikan'ın bu yönlerini fena halde başarılı buluyorum. Birkaç istisna dışında, kendilerinin aleyhine işleri ortadan silme konusunda çok mahirler. Kutluyoruz kendilerini!

Devamını Oku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...