11 Eylül 2010 Cumartesi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası / YARI FİNAL


Şampiyona öncesi buraya geleceğimizi hem de bu şekilde geleceğimizi kim söylese 'hı hı evet' derdik herhalde. Ama ne o şampiyona öncesi hazırlık turnuvalarındaki gelmeli-gitmeli maçlar ne de savunmayı unuttuğumuz maçlarla karşılaştık şampiyona boyunca. Mükemel bir konsantrasyonla, savunmadan ödün vermeden mükemmeler sonuçlarla artık yarı finaldeyiz.


Şimdi önümüzde Sırbistan var. Yugoslav ekolünün en önemli temsilci konumundaki Sırbistan, pota altındaki NBA etiketli Nenad Krstıc'i, İspanya maçında 3'lük tanımında ufak tefek değişiklikler yapmış Velickovic, Bielija ve Keselj 3'lüsü ve yer yer psikopatlaşan Teodosıc'iyle genç yaş ortalamasına rağmen kupa alma şansı olan takımlardandı şampiyona öncesi. Çok aksiyonel olmalarına rağmen savunmayı kolaylıkla unutmaları yumuşak karınları. Bu açıdan bakıldığında bir adım önde gibiyiz ama Teodosıc bir an bırakılmamalı. Sanırım Ömer Onan savunmasıyla bunalır ama kesinlikle tek kişi yetmeyecektir savunma için.


Turnuva başından beri kesin olan bir şey varsa, o da 12 Dev Adam'ın DEV savunması. Bu savunmayla Slovenya'nın en etkili 2 ismini sahadan silmişken, Sırbistan'ın Teodosıc'ini tutamamamız pek olası gözükmüyor. Savunmayı başardığımızda zaten hücum kendiliğinden geliyor (bkz Fransa ve Slovenya maçları, 95'er sayı). Hidayet'in de önceki maçlarda olduğu gibi takımı hücumda yönlendirmesiyle işler tıkırında gider diye bir kanı oluşmuş durumda Bende.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...