10 Eylül 2010 Cuma

8 Ülke, 8 Yönetmen ve Bir Dev: Koca Sinan


Medeniyetimizin sembol yapılarının neredeyse hepsinde imzası bulunan Mimar Sinan'a saygı geçidi devam ediyor. İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle hayata geçen çalışmanın orjinal ismi 8 Ülke, 8 Yönetmen ve Sinan.


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla yapımına başlanan çalışma, Osmanlı'nın Hüküm sürdüğü 8 ayrı ülkenin en saygıdeğer yönetmenleri tarafından çekilecek, her biri 22 dakika olan 8 bölüm belgeselden oluşuyor.

Anlatılacak dönemi orjinalliğiyle yansıtmak için, dev set platolarının kurulacağı söyleniyor ama tarihi konuları yansıtma beceriksizliğimiz aklıma geldikçe hemen gelin-güvey olmamayı salık veriyorum kendime şimdilik. Buna rağmen yapımın arkasında ismi duyulmuş bir ajansın olması ve geçtiğimiz günlerde Piyale Paşa Camii'nde kalabalık bir figuran topluluğuyla ilk çekimlere başlandığıyla ilgili haberlerin ve ilk karelerin gelmesi yüreğime su serpmiyor da değil.


Yapımın ana yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun, senaryosunu Halil Özer ve Cihat Zembat, yapımcılığını ise Mahmut Özden üstlenmiş durumda. Mimar Sinan'ı Cemal Hünal, Hürrem Sultan'ı ise Ece Uslu canlandıracak.

İyi temennilerimizi eksik etmeden sabırlı bekleyişimiz devam edecek. Koca usta Mimar Sinan'ın ruhuna bir Fatiha olur inşALLAH!!!


                                                                                                                 Mehmet Bulut

5 yorum:

  1. Bu sabırlı bekleyiş hayal kırıklığı ile son bulmaz inşALLAH. Mimar Sinan benim için çok anlam ifade ediyor, çoğu kimseye ettiği gibi. Ama benim inşaa ettiği Pertev Paşa( Yeni Cuma) Camiinin o sevimli bahçesinde hayata yeniden dönmem ve yeşilin en güzelini orda görmem daha da önemli kılıyor:)

    YanıtlaSil
  2. Mimar Sinan'ın hakedeceği gibi bir yapım olacağından emin değilim ama dediğin gibi umudumuzu koruyalım.

    YanıtlaSil
  3. @Funda
    Dediğim gibi Benim de çekincelerim var ama hiç olmamasındansa, bu tip çalışmaların daha ilerki projelere önayak olması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Varsın istenilen düzeyde olmasın ama Koca Sinan'ın da namı yürüsün :)

    YanıtlaSil
  4. Haber var mı acaba? Başlığı ilk okuduğumdan beri devamlı bekler haldeyim de :)

    YanıtlaSil
  5. @Sinem
    Ne yazıkki poster, oyuncu kadrosu dışında gelişmelerden haberim yok. Ama buradan dönülmez sanırım :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...