23 Aralık 2010 Perşembe

Tekken (2010) - King Yok Paul Yok Ne Var...


Ne denir ki, 4-5 oyundan biridir Tekken. Her çocuğun illa bir kere oyanmışlığı vardır herhalde. İsmini duymayan zaten yoktur. Şahsen az kaçmadım okuldan bu oyun için. O derece ki hayatımda sigara içmeyen hatta nefret eden bir insan olarak, sigara dumanından göz gözü görmeyen atari salonlarına bile giriyordum Tekken için, daha ne diyeyim :D

Tabii bu derece köklü bir geçmişiniz olunca, haliyle beklentiniz yüksek oluyor filmden. Daha önceden Street Fighter'da ve bilumum anime uyarlamasında yaşadığınız hüsranı bu sefer yaşamayacağınıza inanıyorsunuz çocuksu bir edayla ama gelin görün ki yine hüsran yine hüsran yine hüsran. Artık vazcaydım, yapmasınlar uyarlama. Oyunlar oyun, animeler anime olarak kalsın. Zira bu şekilde mazinizde sevimli sevimli yad ettiğiniz o güzel hatıralar da kayboluyor berbat uyarlamalarla.

Senaryo zaten yok. Oyunculuk desen, adam akıllı sahne yok ki şöyle güzel bir performans izleyelim. Ne karakter gelişimi var, ne duygu verebilme var... yok... yok... Hiçbir şey yok filmde, güzel dövüş sahneleri dışında.

Etmem de, hadi kabul edeyim senaryonun olmamasını. Ama o güzelim karakterler nerede? Nerede King, nerede Paul, Nerede Lei... Eve akvaryum alıp da balık almamak gibi bir şey bu. Hadi senaryo için Jin'e kilitlendik deseler, senaryo da yok. Olmamış, olmamış... Dövüş sahnelerini izleyip ileri sararak izlerseniz hiçbir şey kaçırmazsınız, garanti veriyorum. O derece olmamış...

Zaten film garip bir şekilde vizyonsuzluk cezasıyla çekmiş çekeceğini. Daha fazla vurmak istemiyorum. Oyunun üreticisi olan Namco dışında kimse kar etmemiş yapımdan. 60 milyon dolar Namco'ya, filmin çekilmesine de -kesin rakam olmasa da- en az 30-35 milyon dolar harcamış yapımcı firma. Ve sadece DVD ve BluRay satışlarından gelir elde etmiş gözüküyor. Satışlar da patlıyor ya şu aralar.... Allah'ın sopası yok işte :)

2 yorum:

  1. Ben duymadım mesela :) Ama bu yorumdan sonra izleyeceğim var olsaydı da izlemezdim herhalde :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...