9 Şubat 2011 Çarşamba

Terra Nova - Steven Speilberg'in Dinazor Fantezisi İş Başında


Geçen sene sanıyorum ocak-şubat gibiydi, Steven Spielberg isminin kanatları altında yeni bir dizi haberi duyurulmuştu; Terra Nova. İlk duyumlar uçuk kaçık dizilerden biri olacağı yönündeydi. Bilim-kurgu dizilerinin de tamamiyle yok olmaya yüz tutması, heyecanlanmamızı olabildiğince kolaylaştırmıştı.

Süreç içinde proje şekillenmeye başladı. Konu, oyuncular, prodüksiyon, kamera arkası derken ilk resimler bile düştü. Post atarım diyordum ama nedense aklımdan çıkmış. Sanırım filmlere kaptırınca diğer konular biraz aksadı :)

Yapımla ilgili iki-üç fısıltı da söylemiş olayım. Öncelikle dizi çok pahalıya mal oluyor. Pilot bölümü bile 20 milyon dolara patlamış. Diğer bölümler 4-5 milyon dolar civarına tekabül edecekmiş. Bu yönüyle ciddi anlamda kırılmaz denen maliyet rekorlarını kolaylıkla kırmışa benziyor. Bu arada dizi 2011-2012 sezonunda, pilot bölümü ise 2011 Mayıs'ında yayınlanacak.

Proje başında Steven Spielberg, reji koltuğunda Fringe'den tanıdığımız Alex Graves'le beraber, insanlığı kurtarmak için 150 milyon geriye gidip dinazorlarla aşık atacağımız dizinin ilk teaseri de yayınlandı. Gerek Stephen Lang'in konuşma yapıyor olması olsun, gerek Avatar'daki Pandora vurgusunu andıran Terra Nova vurgusu olsun bana bayağı bayağı Avatar'ı anımsattı bu 30 saniye. Karakterler de belli ama daha fazla uzatmaya gerek duymuyorum, işte ilk tesaer;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...