5 Ekim 2010 Salı

"John Adams" (2008) TV mini-series


Neresine değineyim bilemiyorum, nutkumun tutulduğu sayılı yapımlardan biri oldu JOHN ADAMS. Siyasal bilimlerle (çok) içli dışlı olmam, birçok ülkenin siyasi geçmişiyle ilgili fikirlere sahip olmamı sağlıyor. Bu durum, günümüz dünyasının baş-gerçeklerinden biri olan Abd'nin siyasal tarihini daha iyi bilmeyi de gerektiriyor haliyle. Zihnimdeki bilgilerin tamamiyle canlanmış olduğu bir yapım olması aldığım zevki doruklara çıkarttı diyebilirim.

Hepimizin dilindeki 'emperyal devlet' yakıştırmasını ne denli hakettiğinin acı bir gerçek olduğunu bir kez daha vuruyor yapım, kuruluş amaçlarıyla ters konumlanan bu devletin...

-Hiçbir bölümde tamamiyle kaybolmayan dramı,
-Dünyanın en karışık siyasi olaylarının yaşandığı bir dönemi anlatmasına rağmen elden bırakmadığı 'insani yön anlatımı',
-Süper ötesi diyalog ve alıntıları,
-Castından tutun, dekoruna, müziğine, rejisine kadar herşeyiyle tam bir BAŞYAPIT!!!

10/10

Not: Uzun bir yazı yazmayı çok istiyorum bu aralar. Ama az da olsa bir şeyler demiş olmak için açmıştım bu başlığı. Amacım, yavan bir 'izleyin' dememek :)

5 yorum:

  1. Bu başlığı kaçırmışım. Şimdi gördüm. Hemen sıraya alıyorum. The Big C'de bu kadından bahsediyordun değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Çok etkileyici bir yapım gerçekten. Ben de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. @İsa
    Evet bu kadın o :)

    YanıtlaSil
  4. En iyi diziler başlığında ilk sırada yer alıyor. Hemen baktım muhteşem tarif etmişsin diziyi. Hemen izliyorum. Neredeyse süper olduğunu biliyorum artık :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler. Bir göz atayım.

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...