17 Kasım 2010 Çarşamba

More Than Blue (2009) - Ölüm Tamam Da, Ayrılık...


Filmle, bu güzel kapağı sayesinden tanışmıştım geçen sene. Altyazı beklerken ne olduysa kaynayıp gitmiş film. Bayramda şöyle farklı tatlara bi yelken açayım diye bakınırken hatırladım filmi, hatırlamaz olaydım...

Yok yok kötülüğünden değil :) Tamam çok güzel de değil ama 'insanı' can evinden vuran tiplerden. Klasik Güney Kore filmleri gibi başlıyor, öyle de gidiyor uzunca. Fakat sonraları işler değişiyor. Kızdığınız karakterler sevdiğiniz, sevdiğiniz karakterler kızdığınız karakterlere dönüşüyor. Bu belki herkeste bu denli keskince olmayabilir. O konuda iddialı değilim ama pişmanlık kavramını benim gibi irdeleyen insanlardansanız sizi de aynı şeyin beklediğini kolaylıkla söyleyebilirim. Filmle ilgili spoiler verecek değilim ama yazdıkça vermemek için zor tutuyorum kendimi.

Kapaktaki kızımızı (Bo-young Lee) çoğumuz A Dirty Carnival'dan tanıyoruz. Tam da bu rollerin aktristi olduğunu bir kere daha ispatladı nazarımda. Diğer rollerde de sıkıntı yok.

Lakin Güney Kore'nin artık şu çocuksuluğu bırakması lazım sanki. Tabii burda bir şerh koymam lazım. Eğer bu filmlerin çıkmasını o çocuksuluk sağlıyorsa itirazımı geri almaktan ayrıca mutluluk duyarım :)

Neyse daha fazla konuşup spoiler vermeden filmi tavsiye etmiş olayım. 'İnsan'sanız mendil bulundurun yanınızda...

6 / 10

5 yorum:

  1. Nasıl ağladım anlatamam :( Çok sevdim filmi.

    YanıtlaSil
  2. Daha da izlemem böyle film. Bayram bayram içim dışıma çıktı ağlaya ağlaya :(

    YanıtlaSil
  3. Başlıktan sonra dikkatimi çekmişti. Yorumlara bakınca ağlayanlar hep kız onun için pek de üstünde durmamıştım ama ağlamadan bitiren varsa beri gelsin...

    Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bu film için söylenecek çok söz var! Bir o kadar hiçbir kelime yok. Bulamıyorum. Aşk, Fedakarlık, Beklentisizlik.. Saflık.. Ağlamaktan kendimi alamadım. Çok ama çok GÜZELDİ!!
    Bi haber olurdum herhalde kore filmlerine pek megilli değilimdir. Çok sağol:) Herkes izlesin:D

    YanıtlaSil
  5. çok güzel ve çok acıklı.....
    ikiside birbirlerinin mutlu olması için uğraşıyor ama ikiside hep gizligizli ağlıyorlar..

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...