3 Aralık 2010 Cuma

2018 ve 2022 Dünya Kupalarının Ev Sahipleri Belli Oldu


 Uzun zamandır bu iki dünya kupasının nerede yapılacağı merak ediliyordu. 2018 için Rusya, İngiltere, İspanya-Portekiz ortaklığı ve Belçika-Hollanda ortaklığı finale kalmıştı. İngiltere uzun süre favori olarak götürmesine rağmen son günlerde ne olduysa artık, ev sahipliği Rusya'ya gitti.

Dünyanın en büyük ülkesi olması ve şuana kadar dünya kupası düzenlememiş olması dezavantaj gibi gözükse de paranın gücü ve siyasi iktidarın desteğiyle 2018'i kaptılar. Türkiye'ye yakın olması bizim açımızdan gayet güzel bir durum. Bana şimdiden ''kenara bir şeyler koymaya başlasam mı'' dedirtti bile.

2022 için ise Katar, ABD, Avustralya, Güney Kore ve Japonya kapışıyorlardı. Gülen Katar oldu.

Bu 5'liyi gören herkes önce, ''Katar'ın ne işi var yaa'' dedikten sonra ''abi para işte, bunlar alır bile'' demiştir herhalde. Ben şahsen böyle geçirmiştim içimden ama ABD varken kesinlikle şans tanımıyordum. Özellikle ekonomik krizle en çok sarsılan ülkelerin başındaki ABD, halkının gönlünü bir şekilde almak için bu gibi büyük bir organizasyonu kullanmak istemiştir. Obama'nın sonuçlara yaptığı yorum da bu hayalkırıklığını gösteriyor gibi.

Katar'ı herkes biliyordur zaten. Çöl sıcaklarıyla ünlü Arap ülkelerinden biri. Ortalama 50 derecelerde dolaşan hava sıcaklığı futbol için gayet sağlıksız. Gerçi garantisini verdiler bu sıcakları 20 derece civarına düşürecekleri hususunda ama bunun için harcanacak enerjiye kimse bir şey demiyor gördüğüm kadarıyla. Müslüman bir ülkenin bu gibi dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak olması çok güzel bir şey ama bunlara değer mi acaba?

Fifa'nın Güney Afrika'yla başladığı dışlanmış coğrafyaları, sisteme futbolla entegre etme çabası iyice göze batmaya başladı, 2018 ve 2022 için seçtikleri evsahipleriyle. Bu kadar kör göze parmak yapılınca, zamanla eleştirilerin geleceğini tahmin etmek hiç de zor değil. Özellikle Katar konusuna büyük bir parantez açılacaktır bundan sonra. Zamanla göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...