18 Ocak 2011 Salı

Aranan Spartacus Bulundu


İzlememekte uzun süre inat ettiğim Spartacus: Blood and Sand'ı geçenlerde izledim ve ogünden beri yeni sezonu bekliyorum. Bekletme sebebim başroldeki abinin kanser olması sebebiyle kadrodan çıkması ve ne olacağının hala belli olmamasıydı. Bazı haberler dizinin biteceği bazı haberler başka birinin geleceği yönündeydi. İptal konusu her ne kadar imkan dahilinde gözükmede de, oyuncu değişimi yeteri kadar soğutmuştu diziden. Zira oyuncu değişimlerine hiç gelemiyorum. Tüm konsantrasyon bir anda kayboluyor.

Diziyi izledikten sonra bu duygum daha da depreşti. Andy Whitfield mükemmel bir seçim olmuş dizinin başında. Karizmadan tutun ses tonuna kadar her şeyi cuk oturmuş role. Tabii oyunculuğu da gayet iyiydi. Ama kader işte...


Ve sonunda Spartacus rolü için hiçbir yapımda denk gelmediğim Liam McIntyre uygun görülmüş yapımcılarca. Kısa filmlerde yer bulmuş bu zamana kadar. Tek büyük işi ise geçen senenin ses getiren mini dizisi Pasific. Onda da zaten tek bölüm oynayabilmiş. Diyeceğim oyunculuğu konusunda kimsenin pek bir bilgisi yok. Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla Andy'e fiziki olarak benzerliği rolü kapmasında bir hayli etkili olmuş. Bunu çamur atmak için söylemiyorum :) Yapımcılar akıllılık etmiş. En iyi oyuncuyu bulup seçseler, izleyicinin büyük kısmına yine de beğendiremeyeceklerdi. Bırakın en iyi oyuncuyu, gerçek Spartacus gelse yine de tam olarak beğenilmeyecekti. Bunun yerine en kestirmeden gitmişler ve fiziki olarak benzeyen birini bulmuşlar. Kaldı ki kim gelirse gelsin bu dizi izlenir.

Bu arada 21 Ocak'ta Spartacus: Gods of the Arena başlıyor. Spartacus'un ilk sezonunun öncesini anlatacak, bu 6 bölümlük yapım. Spartacus'un ikinci sezonu ise seneye başlıyor.

Kaynak

2 yorum:

  1. Yeni sezonun ilk bölümü bence gayet iyiydi. Müziklere diyecek laf yok zaten;)

    YanıtlaSil
  2. İyiydi ilk bölümde. Böyle giderse pek de aramayacağız eski Spartacus'u.

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...