6 Ekim 2011 Perşembe

Pirates of Silicon Valley (1999) - Ne Kadar Korsansan, O Kadar Dehasın

Orijinal boyutu için tıklayın

İlk not: Yazı bu sefer kısa olacak :(

Uzun zamandır izlemek istiyordum ama bir türlü nasip olmuyordu. Sabah kötü haberi alınca, Steve Jobs'u anmak için izledim sonunda.

Steve Jobs, Bill Gates ve Steve Wozniak gibi günümüzde hayatımızın merkezini oluşturan bilgisayar mucizesine ulaşmamızı sağlayan pek çok insanın, daha yolun başından beri nasıl ilişkiler kurdukları üzerine bir film Pirates of Silicon Valley.

Televizyon filmi olduğundan beklentileri yükseltmemek gerekiyor. Olmuş, iyiye yakın. Müzikler güzel. Filmde geçen karakterle ilgili söylenen/anlatılan şeyler/hikayeler güzelce senaryo haline getirilmiş. Oyunculuklar da iyi.

Filmi izleyip Steve Jobs'a söven çok insan hatırlıyorum zamanında. Yalnız bu adamın, tüm dünyayı değiştiren bir şeye ulaşmamızı sağladığını atlamamak gerekir. Dahası, dün attığım Day & Night kısa filmi başlığında da değindiğim üzere, çok büyük işler yapan Pixar'ı da bu abiye borçluyuz diyebiliriz kolaylıkla. O katı disiplini olmasa, sanırım bunların hiçbiri olmazdı veya henüz olmazlardı.

Neyse vefatına çok üzüldüm Steve Jobs'un. Kanser olduğunu biliyorduk kaç senedir. Üstüne, 2-3 ay önce çok az bir zamanı kaldığını da açıklamıştı ama insan yine de üzülmeden edemiyor. Neden dünyaya yararı dokunan insanlar hep böyle erken gider, dedirten son insanlardan birini daha kaybettik.

5 / 10

1 yorum:

  1. Ne büyük adammış Steve Jobs. Hiç farkında değildim 2 ay öncesine kadar. Gerçekten büyük bir kayıp.

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...