12 Şubat 2012 Pazar

Real Steel (2011) - 1 Tutam Rocky ile 1 Tutam Transformers

Son zamanlarda eğlendiğim (niteliksiz eğlence) film sayısı çok azaldı. Yüksek bütçeli filmleri sırf bu yüzden severim ama son zamanlarda hepsinin içi boşaldı gibi. Uçuk kaçık efektlerin arkasına sinmiş senaryomsu şeylerle karşılaşıyorum uzun zamandır. Ben de baktım böyle olmayacak bu iş, dedim beklentileri düşüreyim bari. Gerçi düşürmeye de gerek yokmuş. Eğlendirecek film makarada durmazmış :oleyo:

Geçen seneden beri beklediğim filmlerden biriydi Real Steel. En sevdiğim aktörlerden Hugh Jackman vardı. Daha ne olsundu. Siz de sevin bu abiyi. Hem komik hem iyi oyuncu. Ama gerçekten iyi. Diğer sadece yakışıklılığıyla iş kotaranlar gibi değil. Bir de Lost ile hayatlarımıza bodoslama dalan Evangeline Lilly vardı. E bir de efektli, eğlencelik gibi duruyordu film. Tam sinemalıktı hasılı.

Lakin son bir senedir sinemadan koptum gibi. Evde izlemesi çok daha keyifli geliyor. Özellikle film arası reklamlara köpürüp film izlerken bir taraftan da bu duruma sövmektense evde izlemesi gerçekten daha rahat geliyor. Rahatlıktan ziyade dediğim gibi daha keyifli. Geçtim işletmesel yaptırımları, bir de salona gelen bin bir çeşit insan var. Hepsinin davranışları, kültürleri farklı. Çığırma tonunda, hem de film esnasında filmi yorumlayan insanları gördükten sonra insan gerçekten sinemaya gitmek istemez hale geliyor. Daha bunun cips gürültüleri var... Yav neyse sinemadan koptum sonuç olarak. Ama işte bazı filmleri evde izledikten sonra insan gerçekten pişman oluyor. "Keşke sinemada izleseydim" demekten kendinizi alamıyorsunuz. Real Steel tam da böyle bir film.

Kalitesi bir kenara, tam da sinemalık olmuş film. Kalitesi bir kenara dedim. Zira öyle bir şeyden pek de bahsedemeyiz. Bahsetmeye çalışsak da çok zorlanırız. Senaryo diye önümüze konan şey, bildiğin milyonuncu kez izlenmiş bir şey. Rocky 1'i al, Transformers'la harmanla, üstüne Lost'la herkesin gönlüne girmiş Evangeline Lilly'i konu mankeni gibi perdeye yansıt... İlgili film bu işte. Dediğim gibi, kaliteden bahsetmemek daha iyi :)

Bunların yanında feci gaz bir film olmuş. Hani tam da, lise zamanı okulu asıp sinemaya kaçmaya değecek tipte. Sıcak hikayesiyle karıştırılmış zafer coşkusu insanı alıyor götürüyor. Kah hüzünlendiriyor arada ama kesinlikle güldürüyor da. Lakin düşündürmüyor :oleyo:

Müziklerine değinmezsem olmaz. Filmin ruhuna çok uygun bir soundtrack oluşturulmuş. Coşmaya çok yardımcı oluyorlar :) Bir de çocuk oyuncumuz fena. Son zamanlarda bu kadar rahat takılan ufaklık görmemiştim. Gerçi öyle pek bir doluluğu yok karakterinin ama eleman fazlasıyla sempatik. Bayağı bir takdir toplamıştır sanıyorum bu performansıyla. 

Sonuç itibariyle en babasından eğlencelik, çerez bir filmdir kendisi. Sinema zamanı izleseydim, sinemadayken kaçırmayın derdim. Şimdi ise kafa dağıtmak isterseniz kaçırmayın diyorum. Ben memnunum filmden. Görevini layıkıyla yaptı benim açımdan.

Haber de vermiş olalım. Tutan bu ilk filmden sonra hemen ikincisinin hazırlıkları başlamış. Sevindim ne yalan söyleyeyim :)
 
4 / 10

1 yorum:

  1. Az önce izledim de filmi, filmdeki çocuk dediğin gibi gayet rahat takılıyor:) Hele dansları yok mu arkadaşıyla beraber ;) Güzeldi yaHu.

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...