4 Kasım 2010 Perşembe

The Walking Dead (2010) - veee Post Apocaliptik Bir Dizi


Geçen sene başında gelecek seneyle ilgili yapım haberleri geldiğinde dikkat çeken yapımlardan biri de The Walking Dead'di. Nedir, ne değildir diye bile bakınmamıştım. İsminden zaten zombi tandanslı bir şey olacağı belliydi ve bu durum Benim takip etme olasılığımı iyice düşürüyordu. Zira ne korkudan ne zombiden ne de vahşetten hazediyorum. Yani bu tür konulu yapımlardan :)

Sene ortasına doğru ele avuca gelmeye başladıkça ne kadar büyük bir yapım olduğunu anlamaya başladık. 2003'ten beri devam eden bir çizgi roman altyapısına sahip olması, yapımı zamanla daha saygın bir hale getirdi gözümde. En son İstanbul (Ortaköy) dahil 25 dünyaca ünlü şehirde çeşitli tanıtımların yapılması da bardağı taşıran son damla oldu. İzlemesek, şans tanımasak olmayacaktı artık.

Tertemiz bir 720p rip bulup kuruldum izlemeye. Arka fondaki o her an bir şey olacakmış hissi veren ama bir taraftan da dinlendiren müzik eşliğinde tek tabanca takılan abimizin, çevresinde olanları anlamaya çalışması gibi birkaç durum aklıma hemen Jerciho'yu getirdi. Tabii o dakikalarda diziden biraz kopmuş olabilirim, aklım o esnada Jericho'yu yadetmekle meşguldu :) Tam bu esnada bir de ne göreyim? Lennie James!!! Jericho'nun başa güreşen rolündeki abimiz. Bu durum bile diziye yakınlaşmamı sağlamış olabilir, o derece sevindim :) Tabii sadece o değil. Prison Break'le hepimizin gönlünde yer eden sevgili doktorumuz Sarah Wayne Callies'in olması da artı bir değer katıyor diziye. Ama burda bir dipnot koymam gerekiyor sanırım. Sarah'la ilk bölümle beraber arama mesafe koydum. Zamanla bu mesafenin dahada açılacağını tahmin ediyorum, hayırlısı bakalım. İzleyin anlarsınız :)

Oyunculardan sadece başrole çekincemi koyuyorum şimdilik. Blogu takip ettiğini sanmıyorum o yüzden istediğim gibi sallayabilirim sanırım abiye :) Keşke daha karizmatik biri oynasaydı başrolü. Tamam abinin oyunculuğuna sözüm yok, bazı zor sahneleri gayet güzel götürmüş ama iyi oyunculuk da bir yere kadar :)


Pilot bölümün iyi olması bir yana, eminim yapımın sağlam ellerde olması da iyice güven veriyordur seyirciye. The Shawshank Redemption, The Green Mile gibi efsane filmlerin yaratıcısı Frank Darabont, yapımı üstlenmiş durumda. Zaten Pilot bölümün 5.3 milyon gibi kablolu kanallar için ulaşılması zor bir reyting elde etmesi bunu kanıtlar durumda.

Bu arada yaşadığım yerde çalışma nedeniyle suların kesik olması, diziden etkilenme katsayımı artırmış olabilir. Post Apocaliptik bir filmi suları kesik bir evde izlemek gibisi yoktur emin olun :)

İddiasının altında kalmayacak bir yapım imajı verdi ilk bölümüyle The Walking Dead. I am Legend, Resident Evil, The Book Of Eli ve 28 Days Later gibi filmleri seviyorsanız, kaçırmayın derim.

2 yorum:

  1. Çok güzel ama ilk sezonu 6. bölümde bitirmeleri çok kötü oldu.

    YanıtlaSil
  2. 6 bölüm gerçekten de çok az oldu. Seneye çıkartırlar umarım acısını :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...