19 Şubat 2011 Cumartesi

GOYA Sahipleri Belli Oldu


Sinema'yı ülkelere hapsetmek belki yanlış ama gerçekten de bazı ülkelerin kendi dilleri oluyor. Kendi dili olan ülkelerden biri kesinlikle İspanya'dır. Bunun üstüne bir de son zamanlarda başarılı filmler gelmeye başlayınca, İspanya bir hayli sözü geçen ülkelerden biri haline geldi sinemada.

Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın Oscar'ı olan GOYA'nın ödülleri belli oldu. Böylesine söz sahibi olunca o ülke, haliyle ödülleri de ses getiriyor. Belki bu sene biraz sönük kaldılar ama tören kendi kahramanını yaratmışa benziyor. Bize izleyecek bir film daha çıktı. Agusti Villaronga’nın yönetmenliğini yaptığı Pa Negre (Black Bread), başta En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam 9 ödül kazanmış. Halbuki adaylıklarda 15 adaylığı olan Balada Triste de Trompet'i (A Sad Trumpet Ballad), 14 adaylığıyla bir adım geriden izliyordu.

Beklendiği üzere, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Biutiful filmindeki performansıyla Javier Bardem almış. Oscar'a da aday kendileri aynı dalda.

Ve başka bir beklenen kazanan; The King's Speech. En İyi Yabancı Film ödülünü kolaylıkla almış kendileri. Oscar öncesi gümbür gümbür geliyor Zoraki Kral. Bakalım The Social Network'un Golden Globe'yle neredeyse garantilediği ödül, el değiştirecek mi!

Diğer ödüller şöyle;


En İyi Film: Pa Negre
En İyi Yönetmen: Agusti Villaronga (Pa Negre)
En İyi Erkek Oyuncu: Javier Bardem (Biutiful)
En İyi Kadın Oyuncu: Nora Navas (Pa Negre)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Karra Elejalde (Tambien la lluvia)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Laia Marull (Pa Negre)
En İyi Avrupa Filmi: The King’s Speech
En İyi Latin Amerika Filmi: La vida de los peces (Şili)
En İyi Orijinal Senaryo: Chris Sparling (Enterrado)
En İyi Uyarlama Senaryo: Agusti Villaronga (Pa Negre)
En İyi İlk Yönetmenlik Denemesi: David Pinillos (Bon Appetit)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...