30 Aralık 2010 Perşembe

Hereafter - Clint Eastwood'un Fantazisi


Az önce bir forumda filmin fragmanındaki müziğin ne olduğunun sorulduğunu gördüm. Cevap verirken fark ettim ki, uzun zamandır beklediğim bu filmi bloga postlamamışım. Tabii 2-3 fragman loopundan sonra tutamadım kendimi ve iki üç şey söyleyeyim istedim.

Clint Eastwood'u tanımayan yoktur herhalde. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi yönetmenlerden biri. Oyunculuğu da efsanedir ama -benim açımdan- yönetmenliği 3-4 adım önde. Bugüne kadar hep bir gerçekçiliktir tutturmuş gidiyordu bu Clint abim. İyi de yapıyordu. Zira etraf fanteziden, bilim-kurgudan geçilmiyor. Ayakları toprağa basan film yapan diğerleri de sanat filmi yapacağım diye kastıkça kasıyorlar. Hal böyle olunca Clint Eastwood'un filmleri daha bir önem kazanıyor gözümde. İşte bu gerçekçilikten ilk defa uzaklaştığını göreceğiz bu filmle, usta yönetmenin. İsmi yeter bir kere; HereAFTER!

Clint Eastwood filmlerinde hiç merak etmediğim bir yön vardır, diğer filmlerin aksine. Oyuncu kadrosu gram önemli değildir. Zayıf olsa da fark etmez demek istemiyorum tabii. O kadar güvenirim zayıf cast toplamayacağına. Bu filmde de bir kere Matt Damon var, gerisi çok da önemli değil gibi. Ama hepsinin üstün performans sergileyeceğinden eminim.

Matt Damon'a ayrıca bir şeyler söylemek istemiyorum. Zira artık sıktı!!! 15 yıla yakındır her yıl en az 2 film çekmek ve hiçbirinin kötü çıkmaması da ne demek brooo?

Fragman resmen büyülemişti ilk izlediğimde. Sonradan festival filmi olacağını öğrendiğimden sebep sanırım, filmi unutmuşum. Gerilere atmışım. Amerika'da vizyondan çıktı film fakat bizim sinemada izlememize daha 1 aydan fazla var. Bu çarkı döndüren sinema işletmecilerine selam söylemekle yetineyim bari. Neredeyse tüm önemli filmlerde bu oluyor. Lütfen siz de Matt Damon gibi sıkın adamı. Bu türlüsü hiç sevimli değil :)

Laf şarkıdan açıldı, şarkıyla bitsin madem. Sia'dan geliyorrrrrrrrr; Lullaby!!!!

2 yorum:

  1. Şimdi gördüm filmi. Fragman çok hoşuma gitti. Şarkı için de ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Beklentimi güzelce aktarmışsın. Aynen böyle bakıyorum ben de. Sabırsızlandığım filmlerden.

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...