2 Şubat 2012 Perşembe

Rocky II (1979)

Sylvester Stallone, yazdığı güzel senaryoyla ilk filmden sonra gaza gelmiş olacak ki, serinin bu ikinci filminde hem oyuncu hem senarist hem de yönetmen görevlerini üstlenmiş. İlk filmin oldukça gölgesinde kalmış olmasına rağmen, pek çok ufak detayları barındırmasıyla oldukça sevmişimdir her zaman Rocky 2'yi. İlk filmdeki rejisiyle oscar kazanan John G. Avildsen'den çok da aşağıda bir performans sergilememiştir Sylvester Stallone. Abartılan Rocky 1'dir hasılı, bu filmin görülmezden gelinmiş olması normal olandır.

Özellikle Rocky'nin çocuk olayına bakışına dair çok güzel kurgusu vardır bu filmin. İzlemeyen hala var mıdır bilmem filmi, varsa da diğer paragrafa geçsin bir zahmet. Rocky'nin, çocuğunun olacağı haberini almadan önce sokaktaki çocuklarla oynaması, sonra bu sahnelerin devam etmesi mühimdir. Daha sonra çocuk sevgisini iyice kavradığımız abimizin, çocuğunu kaybetme korkusunu izleriz anbean uzunca bir sekans. Ve bu sekans öyle bir devam eder ki, filmin en güzel kısmıdır. Gözlerin dolduğu, tüylerin diken diken olduğu çok sahne vardır bu filmde. Hepsini saymaya gerek yok sanırım. Ama tüm Philadelphia insanlarının abimizi gaza getiren desteği, sonra o halkla beraber klasik Philadelphia Müzesi'ne gidiş ve yumrukları kaldırıp zıplayış sahnesini anmadan geçmeyelim :)

Devasa bir yükseliş, trajik bir dibe batış, sakat kalma olasılığı, sorunlu bir doğum, hırs, zafer ve mükemmel bir dönüş... film budur arkadaşlar. İlk filmden çok da aşağı değildir. Keyifle izlenir. Karalayanlara kulak asmayınız :D

Ve tabii değinmezsek ayıp olacak bir mevzu da filmin müzikleri. İlk filmden belki de en büyük farkı müzikleridir bu filmin. Ve bu filmden sonra, serinin müzikleri hep üste koyarak devam etmiştir. Going the Distance ve Gonna Fly Now öne çıkan parçalar.

Ve en son olarak meraklısına bir dipnot. Bu seferki izleyişimde birisini gördüm filmde. Hem de bıdıklık zamanlarından. Filmin başında, hastane sahnelerinde Paul McCrane gözüküyor. Güzel bir estanteneydi benim için. Tutmayın üste tamamlayacağım bunun üzerine :)

6 / 10

1 yorum:

  1. Kesinlikle filmin Müzikleri(!) diyorum. Filmin açılışından tutun da ringde ki sahneler dahil enfesti parçalar.

    Ve evet, O sahneyi anmasan olmazdı. Philadelphia Müzesi'nin önündeki sahne. ben de kalkıp zıplayacaktım neredeyse:)

    Ringdeki sahnelerde Rocky'nin her yumruğunda dişlerimi ve ellerimi sıktığımı Adriaaaann diye bağırana kadar anlamamışım:P

    Güzeldi güzeldi;)

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...