12 Eylül 2010 Pazar

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası / TÜRKİYE - SIRBİSTAN

Mükemmel savunma ve 'böyle savunma yapana yanında güzel hücum eşantiyon' mantığıyla geldiğimiz yarı finalde işler istediğimiz gibi başlamadı ilk çeyrekte. Maçın başından beri devamlı önde olan takım Sırbistandı. Kolayca sayı buluyordu iki takım da. Bu tempo bizim oyun anlayışımıza uymadığından Sırbistan, maçı hep 6 sayı ortalamayla önde götürdü.


Taraftar desteğini alan milliler, ikinci periyotta daha derli toplu oynamaya başladıysa da, her farkı kapatışımızda Teodosic moderatörlüğünde Savanovic ve Keselj'in dış atışlarıyla farkı yine 8 ve üstüne çıkarmayı bildiler.


Üçüncü periyotla beraber klasik Sırbistan çirkefliği de sahada yerini aldı. Hakemleri her seferinde nasıl kendi taraflarına çekmeyi başarıyorlar gerçekten takdire şayan bir yetenek. Ömer Onan ve Ender Arslan'ın bu dakikalarda ihraç alacağını dahi düşündüm.


Teodosic'in ortalığı karıştırma çabaları neyse ki millilerin klasik savunma anlayışına dönmesiyle bir nebze başarısız oldu. Ender, Kerem ve Hidayet'le bulduğumuz 3'lüklerle iyice maça ortak olduk.



Maçın son anları adeta nefes kesti, önce Sırbistan serbest atışlarla durumu 80-79'a getirdi ve öne geçti. Bitime 4.6 saniye kalırken yine 82-81 öne geçtiler. Mola alan Türkiye oyuna kenardan başladı ve Kerem Tunçeri'nin maçın sona ermesine 0.5 saniye kala durumu 83-82'ye getirdi. Sanırım basketbolu yakından takip eden herkes, Derek Fisher'in NBA finallerinde 0.4 sn kala attığı sayıyı hatırlamıştır bu dakikalarda.

Son topu Velickovic'le kullandılar pota altında buluşturarak. Semih Erden'in yaptığı mükemmel blok, Sırbistan'ın son topu potaya yollayamadan maçın bitmesini sağladı ve Türkiye tarih yazarak finalde ABD'nin rakibi oldu.



Bendenizi en çok Teodosic'in yıkılmış vaziyette soyunma odasına gidişi sevindirdi. O yıkık vaziyette dökük dökük giderken, içimde tutamadığım bir Erol Taş gülüşü atarken buldum kendimi. Güç insanı yoldan çıkarır derlerdi de inanmazdım oleyo.gif

Şimdi rakip ABD. Kevin Durant psikopatının bugünkü 38 sayısı moralleri bozsa da, 12 Dev Adam'a olan inancımız tam. 'Buraya kadar getirip şerefli bir yenilgiyle turnuvayı kaybetmek olmaz' önkomutlu güzel bir zafer yaşarız umarım yarın.

2 yorum:

  1. Çok güzel ve heyecanlıydı maç ama bu sinir harbinden sonra ABD'yi zor yeneriz bence.

    YanıtlaSil
  2. Evet Sırbistan maçı bizi çok yordu. Ama ABD'ye kaybeymek sayılmaz :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...