18 Eylül 2010 Cumartesi

Ayrılık (2010) - Vurun Türk'e


Kadınların savunma hakları bile olmadan yargısız infazlara kurban gitmeleri kadar sevimsiz, gerice bir hareket yoktur şu anki 'modern' dünyada. Buna rağmen doğu kültürüne sahip toplumlarda, ne yazık ki yaygınlığını devam ettirebiliyor töre cinayetleri.

'Kadının adı yok' bu toplumlarda ama bu filmle bir kere daha görüyoruz ki batıda da 'insaf yok'. Bir Türk'e de şöyle, 'hacım ne yapıyorsunuz, bu saçmalık da nedir' repliği iliştirememişler. 'Türkler barbar, batılılar uzay çağı canlısı' imajının bu kadar da dibine vurulmaz ki. Mesajınız doğruysa bile, emin olunuz bu şekilde derdinizi kimseye anlatamazsınız. Tek taraflı düşünceler, istediğin gibi yansıtmalar...

Her şeye rağmen film süper başlıyor. Karakterler arası bağlar mükemmel sergileniyor. İlk yarım saat, filme notum 8.0 ama sonradan tepe taklak düşmeye başlıyor. Ne duygu ne de filmin derdi geçiyor seyirciye. Genel olarak oyunculuklar güzel, 2-3 önemli karakter dışında. Bu istisnalar da zaten tüm güzel oyunculukları gölgeliyor. Bir çuval incir mahvoluyor anlayacağınız.

Bu da kısa olsun...

5.9 / 10

1 yorum:

  1. Film yazısının içimde uyandırdığı merakla birlikte önyarğılı olmak istemiyorum ama filmi sevmeyeceğimi düşünmeye başladım. Ben bu kadar HAKKçı olup 5.9 verebilecek miyim acaba:)

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...