1 Şubat 2012 Çarşamba

24-31 Ocak 2012 Film Yorumları

Bu hafta izlediğim filmlere nedense orta uzunlukta yorumlar yapmışım. O yüzden başlık ortalamasını bozmamak adına, o orta uzunlukta olan yorumları ayrı şekilde yayımladım. Ayrı başlık açılmış filmler şunlar; (açılmamışlar da en yakın zamanda yayınlanacak)

-25th Hour (2002); 7 / 10
-Ben-Hur (1959); 8 / 10
-Rocky II (1979)
-A Better Life (2011)
-Chicken Run (2000)



Sinema tarihine geçmiş çok film vardır. Tabii pek çok da seri vardır. Ama bazı film ve serilerin yeri ayrıdır. Apayrıdır. Sanırım bu apayrılıkta açık ara önde giden serilerden biridir Star Wars. Çekildiği dönem itibariyle getirdiği teknolojik yenilikler bir tarafa, takındığı üslupla birçok sinema sevdalısını kalbinin en derinlerinden vurmuştur bu güzelim seri.

Star Wars öyle bir filmdir ki, A New Hope'den bahsediyorum, tüm o uzay hikayesinin ardında muhteşem bir yalınlık gizler. İzleyenlerden bazıları mavili kırmızılı ışın kılıçlarına tav olurken bazıları da karakterlerdeki garip yalınlığa hayran olur. Olmamak da mümkün değildir, zira filme de ismini veren umut, tüm karakterlere sinmiştir. İnsanlığa bir umut lazımsa bu umut asla gökten zembille inmeyecektir. Tüm kusurlarımıza rağmen içimizde bir yerlerde güncelliğini asla yitirmeyen o inanılmaz cesaretten peydah olacaktır gerekli umut.

İşte bu tür okumalardan gayri izlendiğinde gayet basit hatta şişirilmiş bir film yaftalaması yapmamanız imkansıza yakın olacaktır Star Wars'a. Yapmayın emi öyle. Çıkan BluRayların şerefine seriye başladım. Bir de böyle izleyelim bakalım efsane seriyi.

Star Wars (1977) 7 / 10



Senenin (2011'in yani. Vay beee, bu sene de diyemiyoruz artık güzelim 2011'e. O bile geçti gitti güzelim takvimlerden) en eğlenceli filmlerinden biri Horrible Bosses. Bir Bridesmaids değil tabii ama Hangover türünde bir şey arıyorsanız, daha da aramayın. Tam o tip güzel bir film.

Klasik son dönem Amerikan filmlerinde sık sık gördüğümüz, iş hayatında karşılaşılan zorluklara dair bir tema yatıyor filmin metninde. Zaten filmin Türkçe ismi de bunu anlatıyor; Patrondan Kurtulma Sanatı. Konu ağır olsa da film eğlenceli yaklaşmış duruma ve görevini yerine getirmiş.

Oyunculuklar neredeyse müthiş. Kevin Spacey ve diğer birkaç kalburüstü oyuncunun başrolleri ezmeden filme kattıkları göz ardı edilecek gibi değil. Vakit geçirmek için en ideal filmlerden.

Horrible Bosses (2011) 5 / 10



Ve Jurassic Park serisine noktayı koymuş oluyoruz böylelikle. Keşke izlemeseydim de çocukluğumdaki gibi kalsaydı aklımda, diyebileceğim bir seri şeklinde tanımlamadan edemeyeceğim :)

İlk film dönemine göre oldukça iyi çekilmiş bir filmken daha sonra gelen 2. ve 3. filmler oldukça basit ve çekilmese de olur cinsgillerden. Hani ikinci film bile bir nebze de bu film sanki tamamen öylesine çekilmiş. Aslında diğer filmlerden aşağıda olması veya çok çok aşağıda olması gibi bir durum söz konusu değil ama madem üste bir şey koymayacaksın peşi sıra çekmenin ne alemi var? Bu sorunun cevabını biliyoruz gerçi. Para! 90 küsur milyon dolara çekip 180 küsur milyon dolar kazandırmış bu film de. Olsun, Allah bereket versin kazananlara ama yapmayın be hacılar böyle şeyler. İlk filmde kalaydı daha bir efsane olurdu bu güzelim seri.

Serinin bu filmini Steven Spielberg amca değil de, serinin devam etmesini sağlamış olan Joe Johnston yönetmiş. İlk filmden sonra devam etmek istediğini söylemiş Spielberg amcaya bu abi, Spielberg amca da "dur hele 2. filmi de ben çekeyim de 3. filmde bir şeyler ayarlarız sana koç" triplerine girmiş. Bunu neden söylüyorum. 2. paragraftaki giderlerin hedefi aslında Joe Johnston. Steven Spielberg'le aramıza öyle 2-3 film giremez yani :)

Jurassic Park III (2001) 4 / 10

1 yorum:

  1. Horrible Bosses filmini geçen yıl sinemada izlemiştim. :D İnce esprilerle güzel bir film sunmuşlardı. Yanlış hatırlamıyorsam filmde yaş sınırı vardı. Eh, gerekliydi de. :) Ama izlerken epey keyif almıştım.

    YanıtlaSil

Yorumunuz blog sahibinin onayından sonra yayınlanacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...